Új funkciók (vezetési stílus,értesítéskezelő)

Tisztelt Ügyfelünk!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az easyTRACK szolgáltatási felület az alábbi új funkciókkal bővült:

Az új funkciókat az "Adat" díjcsomag kivételével minden más előfizetői díjcsomaggal rendelkező partnerünk részére 2014. október 1-től díjmentesen biztosítjuk.

Az új funkciók eléréséhez a következőképpen végezze el az aktiválást:

A szolgáltatási felületre történő belépést követően az alábbi képen látható felugró ablak jelenik meg, amelyben aktiválhatja az új funkciókat. Az aktiválást követően az új funkciók azonnal megjelennek használatra készen a felhasználói fiókjában.

Új funkciók aktiválása>> bemutató videó ittAlfiókkezelő

Korábban egy easyTRACK felhasználói fiók háromszintű belépést engedett meg azáltal, hogy ugyanazzal a felhasználónévvel, de három különböző jelszóval történhetett a belépés:

 • admin szintű jelszó: teljes jogosultsággal bír, a weboldal minden funkciójához hozzáfér
 • felhasználó szintű jelszó: a weboldal minden funkciójához hozzáfér, a beállítások menü kivételével
 • látogató szintű jelszó: kizárólag „Élő” módban tudja megtekinteni a járműveket, „Archív” módhoz, kimutatásokhoz és a beállításokhoz nincs hozzáférése


A korábbi három jelszavas rendszer helyét az alfiókkezelő veszi át. Az eddig alkalmazott jogosultsági szinteket (felhasználói és látogatói szint) egy alfiókkezelő funkció váltja fel, amelynek segítségével tetszőlegesen hozhatóak létre alfiókok külön felhasználónévvel és jelszóval. Az egyes jogosultságok minden alfiókra külön engedélyezhetőek:

 • archív adatok megtekintése
 • kimutatások lekérése
 • üzemanyagszint és hőmérsékleti adatok megtekintése a felületen

Az új funkciók aktiválásával a korábbi három jelszavas rendszer automatikusan átalakul. Amennyiben a fiókhoz tartozott felhasználói és/vagy látogatói szintű jelszó, ezek helyett létrejön egy „fióknév-user”, illetve egy „fióknév-visitor” nevű alfiók, amelyhez a korábban beállított felhasználói, illetve látogatói szintű jelszó használható. Az így létrejött alfiókok neve utólag természetesen módosítható az alfiókkezelőben, mint ahogyan a jelszavak is.Az alfiókok hozzárendelhetők a fiók teljes flottájához, vagy annak egy részéhez, egy vagy több járműcsoporthoz, ezáltal egy adott jármű, járműcsoport vagy akár a teljes flotta több fiókban is elérhetővé tehető. Ez a járműcsoport-kezelő segítségével valósítható meg.

Járműcsoport-kezelő

A járműcsoport-kezelőben tetszőleges szempontok szerint csoportosíthatók a járművek, és ezen csoportok láthatósága megosztható az alfiókkezelőben létrehozott alfiókokkal, így megvalósítható, hogy adott alfiókban csak adott járműcsoport(ok)ba tartozó járművek legyenek láthatóak. Az így létrehozott járműcsoportok megjelennek a járműválasztó menüben is, így akár kiválasztható, hogy a térképes felületen csak a kívánt járműcsoport kerüljön megjelenítésre. A járműcsoportok tetszőlegesen elnevezhetők és a fiók járművei egyenként hozzáadhatók a járműcsoporthoz, illetve eltávolíthatók a csoportból, mint ahogyan az alfiókok is egyenként hozzárendelhetőek egy járműcsoporthoz, illetve megszüntethető a hozzárendelés.Értesítéskezelő

Az értesítéskezelő segítségével különböző, dátum és megtett kilométer alapú értesítési szabályokat hozhat létre. A rendszer a létrehozott szabályok szerint megjeleníti az értesítéseket a felhasználói felületen a fiókba történő belépéskor. Értesítés esedékességének esetén a fiókba történő belépést követően a rendszer automatikusan megnyitja előugró ablakban az értesítést. Ezen túlmenően az értesítések egy külön megnyitható értesítőablakban is megtekinthetők.

Alapvetően két csatornán történik az értesítés: „Rendszer” és „Járművek”. A „Rendszer” csatornán a rendszer által küldött értesítések jelennek meg (pl. a szolgáltatást érintő értesítések), míg a „Járművek” csatornán a járművekkel kapcsolatos értesítések (pl. felhasználó által létrehozott, járművekhez kötődő értesítés).

A funkció segítségével számos típusú értesítés, ha úgy tetszik „emlékeztető” hozható létre.

Dátumhoz köthető értesítések: 

Adott napra beállítható események, az esemény esedékességét megelőző, korábbi időpontban történő értesítési lehetőséggel. Maga az esemény és az értesítés is beállítható, hogy ismétlődjön konfigurálható időközönként (pl. biztosítás lejárati esemény évente a megadott napon ismétlődik).

Dátumhoz köthető eseménytípusok:

 • Jogosítvány lejárata
 • Autópálya-matrica lejárata
 • Kötelező biztosítás lejárata
 • CASCO lejárata
 • Műszaki vizsga
 • Egyéni esemény (felhasználó által definiálható)
 • Járműhöz kötött egyéni esemény (felhasználó által definiálható, jármű hozzárendelési lehetőséggel)Megtett kilométerhez köthető értesítések:

Megadott kilométeróra-állásnál esedékes események, az esemény esedékességét megelőző, korábbi időpontban történő értesítési lehetőséggel. Maga az esemény és az értesítés is beállítható, hogy ismétlődjön konfigurálható időközönként (pl. szerviz/olajcsere 10000-15000 kilométerenként ismétlődik). Megtett kilométer alapú értesítés működéséhez szükséges az aktuális kilométeróra-állás megadása a felhasználói felületen, vagy CAN adapter beépítése a járműbe, amely által a rendszerbe beolvasható a kilométeróra-állás közvetlenül a jármű rendszeréből.

Megtett kilométerhez köthető eseménytípusok:

 • Szerviz (jármű hozzárendelési lehetőséggel)
 • Egyéni esemény (felhasználó által definiálható, jármű hozzárendelési lehetőséggel)

Külön beállítható, hogy a rögzített értesítés megjelenjen-e az alfiókokban, vagy sem. Alapértelmezetten az értesítések a fő fiókban mindig megjelennek.Kilométeróra-állás

Lehetőség van a felhasználói felületen az aktuális kilométeróra-állás rögzítésére. A kilométeróra-állás adatot a rendszer az értesítésekhez használja fel, valamint megjeleníti a felhasználói felületen a jármű státuszpanelén, a GPS koordináták helyett. Ez a funkció a járműhasználat során a rögzített GPS adatok alapján növeli a rendszer által tárolt kilométeróra-állást, amely érték idővel eltérhet a jármű műszerfaláról leolvasható értékről, ezért szükséges a felületen a kilométeróra-állást időnként aktualizálni annak érdekében, hogy a megtett kilométerhez köthető értesítések viszonylag a valós kilométeróra-állásnál történjenek. Mivel ennél a funkciónál a GPS adatok alapján történik a kilométer számlálás, ezért ez a lehetőség csupán informatív jelleggel bír, nem annyira pontos megoldás, mint a CAN adapter használata, amely közvetlenül a jármű rendszeréből olvassa ki a tényleges kilométeróra-állást és ezáltal mindig a pontos adatot szolgáltatja. A CAN adapter használata egyben mentesíti a felhasználót az időnkénti kilométeróra-állás aktualizálásának feladata alól.Vezetési stílus kimutatás

A vezetési stílus kimutatás segítségével tájékozódhat a járművezetők vezetési szokásairól, valamint ezáltal felderíthető, hogy az adott jármű milyen igénybevételnek van kitéve a használat során. A kimutatás az alábbi értékek eloszlását jeleníti meg grafikonos formában:

 • Sebesség (0-20, 20-40, 40-60, …, 120-140, >=140 km/h)
 • Motor fordulatszám (0-500, 500-100, …, 3500-4000, >=4000 RPM)
 • Gázpedál állásszög (0-10, 10-20, …, 90-100%)


Vezetési stílus riport egyes adatainak (gázpedál-állászög, RPM-eloszlás) eléréséhez CAN adapter beszerelése szükséges. 

Ajánlatkérés

Miután megkaptuk üzenetét szakértő kollégánk felkeresi Önt és bemutatja az easyTRACK rendszert akár személyesen, vagy telefonon annak érdekében, hogy mihamarabb ellenőrizhesse a munkavégzést, az üzemanyagfogyasztást és pénzt takaríthasson meg vállalkozásának!

Töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot vagy keressen minket elérhetőségeinken!

Elfelejtett jelszó

Kérem adja meg felhasználónevét és email címét, ezután kollégáink felveszik önnel a kapcsolatot.
Az ingyenes próbához nincs más dolga, mint megadni cégük nevét és email címét! Ezután átirányítjuk a teszt felületre.