Március 7. és november 1. között jár le a tachográfkártyája?

Némi plusz adminisztrációs feladattal kell számolnia

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 2021. március 3-án számolt be arról, hogy azon digitális tachográfkártyáknak a tanúsítványai, amelyeknek a lejárati ideje 2021. március 7. és november 1. közé esik, chip-hiba miatt csak 2021. március 6-ig érvényesek. A lejárt tachográfkártyát a tachográf készülék sem fogadja el.

Néhány plusz lépés a munkavégzés zökkenőmentessége érdekében

Az új kártyára vonatkozó kérelmet az ITM-nak kell benyújtani. Erre a Minisztérium többnyelvű válaszüzenetet küld a gépkocsivezetőnek, amit a külföldi hatóságoknak is el kell fogadniuk igazolásként.

Amíg az új kártya meg nem érkezik

Az új kártya kézhezvétele előtt a gépjárművezető végezzen mindennap indulás előtt és munka után hőpapíros nyomtatást! A hőpapírt lássa el aláírásával, valamint írja rá jogosítványának számát is. Egy esetleges közúti ellenőrzésnél pedig a hőpapír mellett mutassa be kártyacsere-kérelmét is.

Forrás: mkfe.hu

Ajánlatkérés

Miután megkaptuk üzenetét szakértő kollégánk felkeresi Önt és bemutatja az easyTRACK rendszert akár személyesen, vagy telefonon annak érdekében, hogy mihamarabb ellenőrizhesse a munkavégzést, az üzemanyagfogyasztást és pénzt takaríthasson meg vállalkozásának!

Töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot vagy keressen minket elérhetőségeinken!

Elfelejtett jelszó

Kérem adja meg felhasználónevét és email címét, ezután kollégáink felveszik önnel a kapcsolatot.
Az ingyenes próbához nincs más dolga, mint megadni cégük nevét és email címét! Ezután átirányítjuk a teszt felületre.