Hogyan faragjunk vállalkozásunk legnagyobb költségén - az üzemanyagon?

Hogyan faragjunk vállalkozásunk legnagyobb költségén - az üzemanyagon? illusztráció, easyTRACK járműkövetés, nyomkövetés

Az üzemanyag költsége jelenti az egyik legnagyobb kiadást a vállalkozásban. De ezt a ráfordítást nem csak a gázolaj árak növelik, hanem azért is ez jelenti a legnagyobb költséget, mert a munkavállalók a legészrevétlenebbül ezzel tudnak visszaélni - különösen, ha a vállalkozásban több gépjárművet is forgatunk. - A kérdés csak az, hogy mennyire bátrak sofőreink...

Nem véletlen, hogy korábban is foglalkoztunk már az üzemanyaggal való visszaélésekkel (mint például a céges autók magáncélú használatának elkülönítésével), hiszen ügyfeleink az ilyen jellegű költségnövekedéssel kapcsolatban panaszkodnak a legtöbbet. Ahogy növekszik vállalkozásunk, úgy válnak kiadásaink egyre áttekinthetetlenebbé. Tudatos cégvezetőként érdemes gondoskodni járműveink fogyasztásának hosszú távon való megfigyeléséről, mely nagyobb mértékű megtakarítást is jelenhet cégünk számára. Itt nem csak arra kell gondolnunk, hogy figyelemmel kísérjük járműveink pontos útját és üzemidejét, ennél sokkal pontosabb adatokat tudunk rögzíteni az üzemanyag szintjének megfigyelésével

Milyen módszerekkel lophatják járműveinkből az üzemnyagot?

  • “Kannás lopás”
    A nagyobb űrtartalommal rendelkező gépjárműveknél (tehergépjárműveknél vagy kamionoknál) fel sem tűnik napi 40-60 liter üzemanyag hiánya. Ez a folyamat egy gyakorlott sofőrnek nem tart tovább 2 percnél. Ügyfeleink statisztikái azt bizonyítják, hogy ez havonta akár 1000-1200 liter veszteséget is jelenthet, melyet forintban már megérezhetünk a hó végi könyvelésnél. (Egy jármű esetén akár fél millió Ft veszteséget is jelenthet).
  • A második leggyakoribb eset, amikor a sofőr olyan kúthoz áll be, ahol a kamera nem mutat pontosan beazonosítható képet a járműről és sofőrjéről, így a tankolás számláján szereplő üzemanyag mennyiség nem a céges, hanem a saját autó tankjába kerül.
  • Cégünk fennállása óta azonban találkoztunk olyan esettel is, ami kifejezetten a személyszállításra, vagy az élelmiszerfuvarozásra szakosodott vállalkozásokat fenyegeti. A leleményes sofőrök a fűtésre, vagy hűtésre kalkulált üzemanyag mennyiséget nem erre a célra fordítják, hanem azt a nap végén leszívják a gépjárműből. Idén egy hasonló megkereséssel fordult hozzánk egyik ügyfelünk, ezért gépjárműveibe beszereltük az easyTRACK üzemanyagszondát és hőmérséklet szenzort, mely nem csak a gázolaj szintjét mutatta ki, hanem ezzel együtt az utastér hőmérsékletét is precízen mérte. A beépítést követően rövid időn belül kimutatásra került az eredmény a könyvelésen is: 28 jármű esetén (egész napos üzemidővel) heti 500.000 Ft megtakarítást jelentett a cégnek az üzemanyag szonda és az ehhez kapcsolt utastérbe szerelt hőmérő. Tehát havonta csaknem 2 millió Ft-tal volt több a vállalkozás kasszájában.

Ajánlatkérés küldése

Milyen értékeket mutat az easyTRACK üzemanyag szonda?

Ma már számtalan lehetőség van rá, hogy egy megfelelő GPS szolgáltatással kövessük gépjárműveinket otthonról. Azonban ez nem azt jelenti, hogy tudjuk is mi történik az üzemanyagra fordított pénzünkkel. Ezért fejlesztettük ki az alábbi easyTRACK eszközöket:

  • A gépjármű tankjába szerelhető üzemanyag szondát, illetve 
  • az ehhez kapcsolt, utastérbe beépített hőmérőt.
  • A tanksapka zárat, melynek segítségével a tanksapka nyitását és zárását monitorozhatjuk. Ehhez válaszható olyan riasztási funkció is, mely illetéktelen kinyitás esetében azonnal riaszt minket. 

Az easyTRACK eszközei nem csak azt mutatják, hogy éppen merre jár a jármű, hanem az üzemanyag fogyasztást is méri, ez által megelőzhetünk számos kellemetlenséget. Az üzemanyag lopás mellett műszaki hiba is kimutatható.

Pár hónappal ezelőtt kaptuk a visszajelzést, miszerint a több járműves flotta egyik járműve 36 litert, míg a másik 46 litert fogyasztott. Partnerünk a mérőeszköz meghibásodására gyanakodott, melyet megvizsgáltunk. A megfigyelés után kiderült, hogy a fogyasztásban kimutatható különbséget nem az eszköz meghibásodása, hanem a többet fogyasztó gépjármű műszaki hibája okozott. Így partnerünk megelőzte a komolyabb motorhiba kialakulását

Ajánlatkérés küldése

Az easyTRACK rendszerről és sokoldalú szolgáltatásairól ITT tájékozódhat!

Kérdésével és/vagy megrendelésével kapcsolatban forduljon személyes kapcsolattartójához vagy ügyfélszolgálatunkhoz.

Eredményes munkát kívánunk,

T.E.L.L. Rendszerszolgáltatások Kft.

Ajánlatkérés

Miután megkaptuk üzenetét szakértő kollégánk felkeresi Önt és bemutatja az easyTRACK rendszert akár személyesen, vagy telefonon annak érdekében, hogy mihamarabb ellenőrizhesse a munkavégzést, az üzemanyagfogyasztást és pénzt takaríthasson meg vállalkozásának!

Töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot vagy keressen minket elérhetőségeinken!

Elfelejtett jelszó

Kérem adja meg felhasználónevét és email címét, ezután kollégáink felveszik önnel a kapcsolatot.
Az ingyenes próbához nincs más dolga, mint megadni cégük nevét és email címét! Ezután átirányítjuk a teszt felületre.