GSM kapcsolat kimaradás riasztás

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2015. május 29.-én bevezetett valós idejű riasztási rendszer funkciócsoportunk (Alert csomag) új riasztás típussal, a GSM kapcsolat kimaradás riasztással bővült. Az új riasztási típus használatával Ön tovább csökkentheti az E-útdíj rendszer (HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer) használatával kapcsolatos esetleges bírságolások kockázatát.

Ismételten felhívjuk figyelmét, hogy a fedélzeti eszköz folyamatos üzemképességének biztosítása, ennek érdekében az eszköz működésének rendszeres ellenőrzése az Előfizető kötelezettsége a 209/2013 (VI.18.) Korm. rendelet 26. § (2) bekezdése alapján!

Érdemes ezzel együtt újra átismételni azokat a fontos tudnivalókat, melyekre odafigyelve könnyen elkerülhetők a több százezer forintos e-útdíjas bírságok. Eszközeinek üzemképességének ellenőrzéséhez az alábbi lehetőségeket biztosítjuk:

  • Felhasználói fiókjának funkciói
  • OBU monitor alkalmazás 
  • HU-GO rendszerben elérhető bírság riasztási funkció
  • Alert csomag keretében a GSM kapcsolat kimaradás riasztási funkciója

GSM kapcsolat kimaradás riasztás

Az Alert csomag GSM kapcsolat kimaradás riasztás funkciója a kiválasztott járművekre vonatkozóan figyeli, hogy a nyomkövető eszköztől érkezik-e adat. Amennyiben a beállított értesítési időküszöbön belül nem érkezik semmilyen adat, a rendszer riasztási eseményt generál, melyről értesítést kaphat a szolgáltatási felületen, vagy SMS, email formájában. 

15-09-03-1.png


Azonosító: a beállított riasztás elnevezése. Probléma vagy információkérés esetén az itt megjelenített azonosítóval hivatkozhat a riasztásra. Csak a már elmentett riasztások rendelkeznek azonosítóval.

Esemény beállítása:

Az esemény paramétereit az „Esemény” menüpontban állíthatja be.

A riasztás aktív/inaktív: a kapcsoló segítségével aktiválhatja, vagy kikapcsolhatja az adott riasztást. Ha a riasztás inaktív, akkor a rendszer nem küld értesítéseket a beállított események bekövetkeztekor. Kikapcsolásra abban az esetben lehet szükség, ha szüneteltetni szeretné az összes beállított értesítést, de a beállított riasztást nem szeretné törölni.

Leírás: a riasztás neve, amely a riasztás azonosítására szolgál a riasztás kezelőben.

Járművek: válassza ki, hogy melyik járművekre és/vagy járműcsoportokra vonatkozzon a riasztás.

Értesítés:

Adatküldés kimaradásról: ha az opció engedélyezett, a rendszer riasztást generál az adatküldés kimaradásáról

Adatküldés helyreállásról: ha az opció engedélyezett, a rendszer riasztást generál az adatküldés helyreállásáról

Értesítési küszöb hazai hálózaton: csak akkor küld belföldön GSM kapcsolat kimaradás értesítést a rendszer, ha az itt beállított időn belül nem érkezik adat a nyomkövető eszköztől.

Értesítési küszöb roamingban: csak akkor küld roamingban GSM kapcsolat kimaradás értesítést a rendszer, ha az itt beállított időn belül nem érkezik adat a nyomkövető eszköztől.

 Aktív időszakok beállítása:

15-09-03-2.jpg

Az aktív időszakok beállítása megegyezik a területalapú riasztás aktív időszak beállításával.

Értesítési módok beállítása:

15-09-03-3.jpg

Az értesítési módok beállítása megegyezik a területalapú riasztás értesítési módjainak beállításával.

Valós idejű riasztási rendszer (Alert csomag) aktiválása:

Amennyiben Ön még nem ismeri és így felhasználói fiókjára nem aktiválta Valós idejű riasztási rendszerünket (Alert csomag), az aktiválást követően 2 hetes díjmentes tesztidőszak keretében kipróbálhatja annak teljes funkcionalitását.

Bemutató videó: https://youtu.be/cWWPLg0_Qog

Próbaidőszak aktiválásának bemutatása: https://youtu.be/-YPoOIC6ifw

Az Alert csomagunk használatával különböző riasztásokat definiálhat járműveihez kapcsolódóan, amelyekről e-mail, SMS, vagy a szolgáltatási felületen megjelenő értesítéseket állíthat be.

Beállítható riasztás típusok:

  • Területalapú riasztás (Geofencing),
  • Határátlépés riasztás,
  • Tanksapkanyitás-riasztás,
  • Dátumhoz köthető esemény
  • Megtett kilométerhez köthető esemény
  • GSM kapcsolat kimaradás riasztás

A rendszer könnyebb, gyorsabb megismerése érdekében oktatóvideókat az alábbi linkre kattintva találhat http://info.easytrack.hu/tamogatas/hasznos-videok-2/ . Javasoljuk, hogy a videókat a riasztások beállítása során egymás után, a videók végén javasolt sorrendben tekintse meg.

További információk a Valós idejű riasztási rendszerrel kapcsolatban:

http://info.easytrack.hu/hirek/valos-ideju-riasztasok-1 

Alert csomag megrendelése:

A próbaidőszak letelte után az új riasztás típusok és értesítési módok használatára csak az Alert csomag megrendelésével van lehetősége. Az Alert csomagot a szolgáltatási felületen rendelheti meg járműveire. Az Alert csomag megrendelésére járművenként van lehetősége. A felugró ablakban, a bal oldali listában jelölje be azokat a járműveket, melyekre meg szeretné rendelni az Alert csomagot.

Az Alert csomag használatának díja 300,- Ft + áfa / hó/ eszköz, melynek díját a havi előfizetési díjjal együtt kell megfizetni a Szolgáltató által kiállított számla alapján. A szolgáltatás díja nem foglalja magába az SMS értesítéssel felmerülő költségeket. Az SMS értesítések költségei szintén a havi előfizetési díjjal együtt kerülnek továbbszámlázásra.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a szolgáltatási felületen korábban Értesítéskezelő menüpont alatt elért funkciók a továbbiakban a Riasztáskezelő menüpont alatt találhatóak és továbbra is külön díj felszámítása nélkül vehető igénybe előfizetőink részére.

Kérdésével és/vagy megrendelésével kapcsolatban forduljon személyes kapcsolattartójához vagy ügyfélszolgálatunkhoz. 


Üdvözlettel:

T.E.L.L. Rendszerszolgáltatások Kft.

Ajánlatkérés

Miután megkaptuk üzenetét szakértő kollégánk felkeresi Önt és bemutatja az easyTRACK rendszert akár személyesen, vagy telefonon annak érdekében, hogy mihamarabb ellenőrizhesse a munkavégzést, az üzemanyagfogyasztást és pénzt takaríthasson meg vállalkozásának!

Töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot vagy keressen minket elérhetőségeinken!

Elfelejtett jelszó

Kérem adja meg felhasználónevét és email címét, ezután kollégáink felveszik önnel a kapcsolatot.
Az ingyenes próbához nincs más dolga, mint megadni cégük nevét és email címét! Ezután átirányítjuk a teszt felületre.