Érvénytelenített fedélzeti eszközök!

Nagyon fontos funkcióval bővült a HU-GO rendszer. Még jobban oda kell figyelnie annak a fuvarozónak, aki a HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerben fedélzeti eszköz (OBU) segítségével végzi a bevallást. 

A NÚSZ Zrt. 2016. április 1-től bevezeti az érvénytelenített fedélzeti eszközök nyilvántartását, ami az OBU-t használó fuvarozókat érinti. A nyilvántartásba vétel akkor következik be, amikor az adott jármű úthasználata során olyan díjköteles szakaszt vesz igénybe, amelyre folyószámláján lévő pénzösszeg már nem biztosít fedezetet. Ebben az esetben az Ügyfél a HU-GO ügyfélszolgálati portálon regisztrált e-mail címére azonnali riasztást kap. Az értesítés nem jelent automatikusan büntetést, ha a felhasználó nem közlekedik tovább díjköteles útszakaszon, vagy feltölti a folyószámláján az egyenlegét, illetve viszonylati jegy vásárlással rendezi az útdíj megfizetését. Az érvénytelenítettfedélzeti eszköz a továbbiakban nem biztosít lehetőséget az útdíj-bevallásra, vagyis nem jogosít díjköteles útszakasz igénybevételére.

Az érvénytelenített fedélzeti eszközök listájáról abban az esetben kerül le az OBU, ha az ügyfél feltölti az egyenlegét és folyószámlára befizetett összeg jóváírása megtörténik Erről az ügyfél e-mailben értesítést kap. Ekkor fedélzeti eszköz ismételten alkalmassá válik az útdíj-bevallás teljesítésére. A leírtak okán célszerű az alacsony egyenleg értesítést a felhasználói profilban úgy beállítani, hogy az e-mail értesítés elolvasását követően elegendő idő álljon rendelkezésre az egyenleg feltöltésére.

A folyószámla banki átutalásos feltöltésénél számolni kell a tranzakció átfutási idejével, ezért figyelembe kell venni, hogy ez a módszer nem alkalmas arra, hogy a tehergépjármű megállás nélkül folytassa megkezdett útját. Az útvonal azonnali folytatásához tehát mindenképpen szükségszerű a viszonylati jegy megváltása.

Útdíj bevalláshoz válasszon szakszerű megoldást, próbálja ki díjmentesen az easyTRACK OBU fedélzeti eszközt. Rendszerünkkel nem csak elkerülheti az e-útdíj büntetéseket, de a sofőr behatásától mentes eszköz működésével megakadályozhatja a szabálysértések általi károk kialakulását, mialatt Ön kilométerekre van járművétől.

 

Ajánlatkérés

Miután megkaptuk üzenetét szakértő kollégánk felkeresi Önt és bemutatja az easyTRACK rendszert akár személyesen, vagy telefonon annak érdekében, hogy mihamarabb ellenőrizhesse a munkavégzést, az üzemanyagfogyasztást és pénzt takaríthasson meg vállalkozásának!

Töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot vagy keressen minket elérhetőségeinken!

Elfelejtett jelszó

Kérem adja meg felhasználónevét és email címét, ezután kollégáink felveszik önnel a kapcsolatot.
Az ingyenes próbához nincs más dolga, mint megadni cégük nevét és email címét! Ezután átirányítjuk a teszt felületre.