E-útdíj

E-útdíj illusztráció, easyTRACK járműkövetés, nyomkövetés

A T.E.L.L. Rendszerszolgáltatások Kft. bevallási közreműködőként csatlakozik az E-útdíj (elektronikus megtett út arányos útdíj-fizetési) rendszerhez. Ez azt jelenti, hogy ügyfeleink flottakövetési rendszere (easyTRACK) alkalmas lesz az e-Útdíj alapú bevalláshoz.

A rendszerek illesztése az Állami Autópálya Kezelő Zrt-vel együttműködve és a tervezett ütemben zajlik annak érdekében, hogy a július 1-től induló E-útdíj alapú bevallásához teljes körű szolgáltatást nyújthassunk az Ön részére.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az easyTRACK eszközök technikailag már eleve alkalmasak a rendszerek összekapcsolására ezért nincs szükség külön fedélzeti egység (OBU) megvásárlására.

Az E-útdíj rendszerre történő átállás az easyTRACK rendszert használók részéről nem igényel semmilyen beruházást.

A szolgáltatás indításának időpontjáról, folyamatáról és technikai feltételeiről folyamatosan tájékoztatjuk, ezért javasoljuk, hogy figyelje hírleveleinket!

Amennyiben kérdése merül fel a szolgáltatással kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni forduljon hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeinken:

ajánlatkérés


Az E-útdíj rendszer bevezetésének előzményei: (forrás: http://www.autopalya.hu)

2013. július 1-jétől hazánkban is bevezetik a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési (UD) rendszert, amely a magyar úthálózat (autópályák, autóutak és főutak) kijelölt, összesen 6513 km hosszú szakaszait érinti. A díjköteles útszakaszok áttekintő térképét az alábbi linkre kattintva lehet elérni.

A díjfizetési kötelezettség a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművekre vonatkozik. A megtett úttal arányos díjfizetés mértéke függ a használt úttípustól (autópálya, autóút vagy főút), a gépjármű kategóriájától (J2, J3, J4) és környezetvédelmi besorolásától is.

A 3,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeg feletti járművek kategóriákba sorolása tengelyszám alapján történik: a J2-be a kéttengelyes, a J3-ba a három, míg a J4 kategóriába a négy (vagy több) tengellyel rendelkező járművek kerülnek.

Az úthasználat bruttó díja (Ft / km)

Környezetvéd. kategória

J2 díjkategóriaJ3 díjkategóriaJ4 díjkategória
Gyorsforg.FőútGyorsforg.FőútGyorsforg.Főút
A (≥ EURO III.) 42,41 18,04 59,52 31,23 86,7 54,07
B (EURO II.) 49,89 21,23 70,02 36,75 108,38 67,60
C (EURO I.) 57,38 24,41 80,53 42,26 130,06 81,11

Az autóbuszok (B2) és a D1-es kategóriába tartozó járművek továbbra is az e-matricás rendszerben vásárolhatnak úthasználati jogosultságot.

A Magyar Kormány az Állami Autópálya Kezelő Zrt-t (ÁAK) jelölte ki az útdíjszedői és az egyetemes útdíjszolgáltatói feladatok ellátására, de a társaság az ellenőrzés támogatásában is fontos szerepet fog betölteni. Útdíjszedőként az ÁAK felelős a megtett úttal arányos útdíj kivetésért és beszedésért, útdíjszolgáltatóként minden úthasználó számára lehetővé teszi az útdíj megfizetését, ellenőrzést támogató funkciójában pedig a jogosulatlan úthasználókról szolgáltat adatokat a díjellenőrző hatóság (Rendőrség) részére.

Az E-útdíjjal kapcsolatos részletes információk eléréséhez kattintson a következő linkre:
ÁLLAMI AUTÓPÁLYA KEZELŐ ZRT.

Ajánlatkérés

Miután megkaptuk üzenetét szakértő kollégánk felkeresi Önt és bemutatja az easyTRACK rendszert akár személyesen, vagy telefonon annak érdekében, hogy mihamarabb ellenőrizhesse a munkavégzést, az üzemanyagfogyasztást és pénzt takaríthasson meg vállalkozásának!

Töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot vagy keressen minket elérhetőségeinken!

Elfelejtett jelszó

Kérem adja meg felhasználónevét és email címét, ezután kollégáink felveszik önnel a kapcsolatot.
Az ingyenes próbához nincs más dolga, mint megadni cégük nevét és email címét! Ezután átirányítjuk a teszt felületre.