E-útdíj auditációs eljárás

Tájékoztatjuk, hogy a T.E.L.L. Rendszerszolgáltatások Kft. auditációs eljárása folyamatban van de a mai napig nem fog lezárulni. Természetesen továbbra is minden erőnkkel azon vagyunk, hogy az auditáció néhány napon belül - előreláthatólag - a jövőhét folyamán megtörténjen. Ez részben az ÁAK auditorai leterheltségének függvénye, tekintettel arra, hogy közel 20 cég auditációja zajlik egyidejűleg.

A fentiekre tekintettel kérjük, hogy készüljön fel arra, hogy 2013. július 01. napjától -a T.E.L.L. Rendszerszolgáltatások Kft. auditációs eljárásának befejezésig- viszonylati jegy vásárlásával kell gondoskodnia útdíj fizetési kötelezettségének teljesítéséről. Az ezzel kapcsolatos teendőkről a www.hu-go.hu weboldalon, illetve az ÁAK napi 24 órájában elérhető ügyfélszolgálatánál, a +36 1 / 688 6060 telefonszámon tájékozódhat.

A fejleményekről folyamatosan tájékoztatni fogjuk.

Az előző hírünkhöz hasonlóan ismét kérjük, hogy - a későbbi lépések előkészítése érdekében - küldje meg számunkra az[email protected] email címre azon easyTRACK GPS eszközök (OBU-k) azonosítóit (pl. EASY 10B1) amelyeket az E-útdíj hatálya alá tartozó gépjárműveiben üzemeltet, és amelyek vonatkozósában cégünket meg kívánja bízni a bevallási közreműködői tevékenység ellátásával. Az eszköz azonosítót az előfizetői szerződésből illetve az easyTRACK fiókjából tudja kikeresni.

Ezen információk alapján cégünk megkezdi az adminisztratív teendők előkészítését, annak érdekében, hogy a csatlakozási engedély kiadása után ne a „papírmunka" időigényessége képezze akadályát.

Tengelyszám azonosítás lehetséges módjai:

A T.E.L.L. Rendszerszolgáltatások Kft. rendszere támogatja a tengelyszámon alapuló besorolás változtatásának kezelését, mely lehetővé teszi, hogy pl. a gépjármű/vontató jármű vontatmányának lecsatolását követően csak a gépjármű/vontató jármű tengelyei kerüljenek figyelembe vételre az útdíj összegének megállapítása során.

Kiegészítő eszközzel

Ezen funkció megvalósítására a tengelyszám-azonosító eszközünk megvásárlása és telepítése esetén tudunk lehetőséget biztosítani. Az eszköz a vontatmány le vagy fel csatlakoztatása esetén a jármű tengelyeinek számához automatikusan hozzáadja a vontatmány tengelyeinek számát és ennek köszönhetően egyszeri beruházással tudja optimalizálni a fizetendő útdíj összegét. Az eszköz ugyanakkor alkalmas a csatolt vontatmány forgalmi rendszám alapján történő azonosítására is.

SMS  parancsal

A tengelyszám módosításának másik lehetséges módja, a manuális, SMS parancs segítségével történő beállítás. Ehhez a vontatmány fel- vagy lecsatolásával egyidőben egy rövid SMS üzenetet kell küldeni az eszköz telefonszámára, melyet az OBU egy válasz SMS-ben nyugtáz.

Ennek a megoldásnak az előnye, hogy olyan vontatmánynál is alkalmazható tengelyszám módosítására, ahol nincs telepítve tengelyszám - azonosító eszköz.


Reméljük, hogy tájékoztatásunkkal segítséget tudtunk nyújtani Önnek az útdíj rendszerben való részvételre történő felkészülésre.

Ajánlatkérés

Miután megkaptuk üzenetét szakértő kollégánk felkeresi Önt és bemutatja az easyTRACK rendszert akár személyesen, vagy telefonon annak érdekében, hogy mihamarabb ellenőrizhesse a munkavégzést, az üzemanyagfogyasztást és pénzt takaríthasson meg vállalkozásának!

Töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot vagy keressen minket elérhetőségeinken!

Elfelejtett jelszó

Kérem adja meg felhasználónevét és email címét, ezután kollégáink felveszik önnel a kapcsolatot.
Az ingyenes próbához nincs más dolga, mint megadni cégük nevét és email címét! Ezután átirányítjuk a teszt felületre.