ÁSZF változás

Mint arról már tájékoztattuk, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (a továbbiakban: NÚSZ) 2014. február 9-i hatállyal megváltoztatja a Bevallási Közreműködőkre vonatkozó Általános Szerződési Feltételeit (továbbiakban: BK-ÁSZF). A változások szükségessé teszik a T.E.L.L. Rendszerszolgáltatások Kft. Általános Szolgáltatási Feltételek elnevezésű dokumentumának (a továbbiakban: szolgáltatói ÁSZF) megváltoztatását is, mely 2014. február 9. napján lép hatályba.

Tekintettel arra, hogy az új szabályok a bírságolás elkerülése érdekében lényeges rendelkezéseket tartalmaznak, ezúton is szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a változások közül a JDB állítás új rendszerére és az ugrási jelentésre vonatkozó szabályok közötti eligazodáshoz.

I. A JDB állítás új rendszere

2014. február 9. 00 óra 00 perctől az Ügyfeleknek dönteniük kell arról, hogy a tengelyszámot (JDB) a továbbiakban:

- a HU-GO.hu honlapon keresztül
  vagy
- a Bevallási Közreműködőn keresztül a Fedélzeti Eszköz (OBU), vagy más módszer alkalmazásával kívánják állítani.

A döntés meghozatalára a NÚSZ 2014. február 15. 24:00 óráig (7 nap) tartó átállítási időszakot biztosít.
A félreértések és hibák elkerülése érdekében az átállási időszak kezdetén, 2014. február 9-én 00 óra 00 perckor a NÚSZ:

- a JDB kapcsolót a HU-GO.hu oldalon "HUGO Portálon Keresztül" (alapértelmezett beállítás) állásba állítja
- az Ügyfél által az internetes felületen megadott JDB értéket (2014. február 8. napjának 23 óra 59 perc 59 másodpercig megadott értéket) tekinti alapértelmezettnek!

Amennyiben Ön a jövőben a HU-GO.hu honlapon keresztül kívánja a tengelyszámot állítani, további teendője nincs. Felhívjuk a figyelmét, hogy ebben az esetben a tengelyszámot kizárólag a HU-GO.hu internetes felületen keresztül lehet megadni és változtatni.
A továbbiakban minden egyes szakaszjegy a HU-GO.hu felületen aktuálisan beállított hatályos tengelyszám alapján kerül bevallásra.

Amennyiben Ön a T.E.L.L Rendszerszolgáltatások Kft. igénybevételével (tengelyszámátkapcsoló vagy SMS-beállítás segítségével) kívánja a tengelyszámot állítani, akkor az átállási időszak alatt a HU-GO.hu oldalon a „HUGO Portálon Keresztül" elnevezésű állásból a „Bevallási Közreműködő Igénybevételével" elnevezésű állásra kell kapcsolnia! Felhívjuk a figyelmét, hogy amíg Ön ezt az átállítást nem teszi meg, addig a HU-GO.hu felületen megadott érték lesz irányadó, így a szakaszjegyeket a rendszer ezzel a JDB értékkel fogja megvásárolni, függetlenül az OBU tengelyszám átkapcsolójának állásától (vagy az SMS-ben beállított JDB kategóriától). Amennyiben az átállítás során az következő hibaüzenet jelenik meg: „Az átállítás sikertelen, kérjük, keresse meg a Bevallási Közreműködőjét", kérjük, vegye fel a kapcsolatot a T.E.L.L. Rendszerszolgáltatások Kft. Call Centerével (+3630/2940000), ahol kollégáinktól további segítséget kérhet.

A JDB érték megadása ezt követően a tengelyszám átkapcsoló átállításával (vagy az OBU-nak küldött tengelyszám beállító SMS segítségével) a már megszokott módon végezhető el. A tengelyszám állításról az Útdíj Rendszer azonnal e-mail formájában visszaigazolást küld Önnek, amely visszaigazolással hatályba lép az új JDB érték.
A biztonság kedvéért a hatályba lépésről a T.E.L.L. Rendszerszolgáltatások Kft. a saját rendszerén keresztül is értesítést küld Önnek SMS-ben. A hatályba lépésig a Gépjárművel állni kell! A hatályba lépés időpontjától a gépjármű haladhat, a további szakaszjegyek már az új, hatályosult JDB kategóriával kerülnek bevallásra. 
Amennyiben a JDB átállítás menet közben történik, akkor a hatályosulásig a régi JDB adat alapján készül a bevallás, amely bírságot vonhat maga után! A korábban érvényes JDB érték az új JDB érték hatálybalépésével, vagy a HU-GO.hu honlapon található „HUGO Portálon Keresztül" elnevezésű állásra történő állítással veszti hatályát.

A tengelyszámállításról küldött SMS-t a rendszer a továbbiakban nem az OBU telefonszámáról fogja küldeni, hanem a CallCenteren keresztül, így a válasz SMS költsége nem Önt terheli.
A fentiekre tekintettel nyomatékosan kérjük, hogy gondoskodjon 2014. február 9. 00 óra 00 percig a megfelelő kezdő JDB érték HU-GO.hu felületen történő megadásáról (azt a JDB értéket állítsa be, mellyel a jármű 2014. február 9. 00 óra 00 perc után haladni fog).
Ha Ön már rendelkezik tengelyszám átkapcsolóval (vagy továbbra is SMS-ben kívánja állítani a tengelyszámot), az átállítási időszak alatt válassza ki a „Bevallási Közreműködő Igénybevételével" elnevezésű JDB állítási módot.

Az átállításig gondoskodjon a helyes JDB értékek megadásáról a HU-GO.hu felületen, a továbbiakban pedig a tengelyszám átkapcsoló helyes állásáról (vagy a megfelelő tengelyszám beállító SMS küldéséről). Természetesen az átállítás (a „Bevallási Közreműködő Igénybevételével" állásra), az adott átállítási időszak (hét nap) után is lehetséges, addig azonban a HU-GO.hu felületen kell gondoskodnia a mindenkori helyes JDB kategória megadásáról.

A tengelyszám átkapcsolóval a korábbiakban a "web-en megadott JDB" kategória és a J4 kategória között lehetett váltani. A továbbiakban viszont a kapcsoló mindkét állásához tartozó konkrét JDB kategóriát meg kell adnia. Ezzel kapcsolatban kérjük, egyértelműen adja meg a két kívánt JDB kategóriát és ezt e-mail-ben küldje el az ügyfélszolgálatunkra ( [email protected]) február 9-e előtt vagy egyeztesse technikai támogatóinkkal.

II. Ugrási menetillesztésre vonatkozó új rendelkezések

2014. február 9. 00 óra 00 perctől a T.E.L.L. Rendszerszolgáltatások Kft. ugrási jelentést köteles küldeni az Útdíj Rendszerbe, amennyiben a pozícióadatok az OBU-ról bizonyos útszakaszok vonatkozásában nem érkeztek meg, és a két ismert pozícióadat között díjköteles útszakaszok vannak vagy lehetnek, továbbá a menetillesztés szabályai nem alkalmazhatóak. A T.E.L.L. Rendszerszolgáltatások Kft. az ugrási jelentésről értesítést küld Önnek.
Az ugrási jelentés alapján az Útdíj Rendszer a két ismert pozíció között vélelmezett úthasználat alapján útdíjbevallást kezdeményez, kivéve ez alól azokat az eseteket, ahol az BK-ÁSZF rendelkezései a kezdeményezés lehetőségét kizárják.
A vélelmezett úthasználat ellen panasszal élhet, és bizonyíthatja, hogy a vélelmezett úthasználattól eltérő úton haladt.
Amennyiben a két ismert pozícióadat között nem kezdeményez az Útdíj Rendszer vélelmezett úthasználat alapján bevallást, és az ellenőrző rendszer a gépjárművet észleli, vagy amennyiben a gépjármű a vélelmezett úthasználattól eltérő útvonalon halad és az ellenőrző rendszer az Ügyfél gépjárművét észleli, bírság kerül kiszabásra. Ebben az esetben a vélelmezett úthasználat alapján esetlegesen beszedett útdíj az Ügyfél egyenlegére visszatöltésre kerül.
Kérjük, hogy az Útdíj Rendszer által szolgáltatott fontos tájékoztatások (pl.: aktuális egyenleg szint, alacsony egyenleg értesítés, feketelistára történő felkerülésről küldött értesítés stb.) biztosítása, az ugrási jelentés elkerülése, illetve a vélelmezett úthasználattól eltérő útvonal bizonyíthatósága érdekében:

- Biztosítsa az OBU megfelelő használatához, üzemszerű működéséhez szükséges feltételeket, ugyanis csak ebben az esetben biztosítható az úthasználatra vonatkozó adatok lehető leghamarabb történő eljuttatása a T.E.L.L Rendszerszolgáltatások Kft.-hez.

- A gépjárművel csak akkor haladjanak, ha az OBU üzemképes állapotáról meggyőződtek. Az eszköz üzemképtelenségének megállapításakor szakítsák meg útvonalukat, és másképpen gondoskodjanak az úthasználati jogosultság megszerzéséről. Utólagosan, az ellenőrzést követően úthasználati jogosultság szerzésére nincsen mód. A bírsággal szemben az ugrási menetillesztésre és a vélelmezett úthasználatra az Ügyfél nem hivatkozhat.

- Rendkívüli esetekben, például külföldi tartózkodás vagy szerviz esetén, amikor az OBU kommunikációja előreláthatóan szünetel, ellenőrizzék az adatszolgáltatás sikeres előfeltételének teljesülését, vagy a HU-GO.hu felületen az utolsó úthasználatra vonatkozó bevallás meglétét, ugyanis a tényleges úthasználattól számított legkésőbb 25. napig van lehetőség az úthasználattal kapcsolatos adatok beküldésére.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy tájékoztató levelünk nem teljeskörű, így nem helyettesíti a BK-ÁSZF (elérhető awww.hu-go.hu oldalon) és a szolgáltatói ÁSZF (elérhető a www.easytrack.hu oldalon) alapos áttanulmányozását, melyet kérünk, hogy saját érdekében szíveskedjen megtenni.

Ajánlatkérés

Miután megkaptuk üzenetét szakértő kollégánk felkeresi Önt és bemutatja az easyTRACK rendszert akár személyesen, vagy telefonon annak érdekében, hogy mihamarabb ellenőrizhesse a munkavégzést, az üzemanyagfogyasztást és pénzt takaríthasson meg vállalkozásának!

Töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot vagy keressen minket elérhetőségeinken!

Elfelejtett jelszó

Kérem adja meg felhasználónevét és email címét, ezután kollégáink felveszik önnel a kapcsolatot.
Az ingyenes próbához nincs más dolga, mint megadni cégük nevét és email címét! Ezután átirányítjuk a teszt felületre.